1. Om personvernerklæringen

Good Hope Village er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern.

Derfor behandler vi dine personopplysninger i samsvar med den til enhver tid gjeldende lovgivning, herunder personopplysningsloven med personvernforordningen (GDPR). Denne erklæringen beskriver hvordan Good Hope village samler inn, bruker og lagrer personopplysninger via www.goodhopevillage.com

BEHANDLINGSANSVARLIG

Good Hope Village er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som samles inn n√•r du bes√łker v√•r nettside, n√•r du selv velger √• gi oss opplysninger om deg selv.

Behandlingsansvarlig for Good Hope Village behandling av personopplysninger er Bj√łrnar Heimstad.

DEFINISJONER

I denne personvernerkl√¶ringen bruker vi enkelte begrep som har f√łlgende betydning:

  • ¬ęPersonopplysninger¬Ľ betyr opplysninger og vurdering som kan knyttes til deg som enkeltperson, slik som for eksempel ditt navn, e-post, telefonnummer, IP-adresse osv.?
  • ¬ęBehandling¬Ľ betyr enhver innsamling, lagring, bruk, sletting eller annenh√•ndtering av dine personopplysninger.
  • ¬ęBehandlingsansvarlig¬Ľ er den som alene eller sammen med andre, bestemmer form√•let og hvilke midler som skal benyttes i forbindelse med behandlingen av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige er den som har det prim√¶re ansvaret for at behandlingen av dine personopplysninger er i samsvar med personopplysningsloven og annen lovgivning.
  • ¬ęDatabehandler¬Ľ er den som utelukkende behandler personopplysninger p√• vegne av en behandlingsansvarlig. En databehandler kan i utgangspunktet ikke behandle personopplysninger for sine egne form√•l.

2. Når behandler vi informasjon om deg?

Denne personvernerklæringen er delt opp i punkter med informasjon som retter seg mot ulike grupper som Good Hope Village vil behandle personopplysninger om.

Oversikten i punktene nedenfor gir deg generell informasjon om hvilke personopplysninger Good Hope Village typisk vil behandle i de ulike situasjonene. Vi gj√łr oppmerksom p√• at Good Hope Village ikke n√łdvendigvis behandler alle typer av personopplysninger som oppgis i oversikten, og at omfanget av v√•r behandlingsaktivitet vil avhenge av individuelle forhold, for eksempel hvilke personopplysninger du selv oppgir og hvordan du bruker v√•r hjemmeside. Avhengig av omstendighetene er det ogs√• mulig at Good Hope Village vil behandle andre personopplysninger om deg. Dersom du √łnsker √• vite mer om hvilke personopplysninger vi behandler om deg, kan du benytte deg av kontaktinformasjonen under punkt 1. Du kan ogs√• ta kontakt med oss dersom du ikke faller inn under en av gruppene nedenfor og √łnsker √• vite om vi behandler dine personopplysninger.

VI BEHANDLER INFORMASJON OM DEG:

  • N√•r du selv oppgir informasjon til oss¬†direkte¬†ved √• st√łtte v√•rt arbeid √łkonomisk gjennom enkeltgaver eller ved √• opprette en fast giver-avtale?
  • N√•r du oppgir informasjon til oss via¬†sosiale medier
  • Gjennom medlemskap i¬†MSF Association
  • Om du er¬†tidligere medarbeider
  • Gjennom¬†informasjonskapsler¬†n√•r du bruker v√•re¬†nettsider
  • Om du er¬†arbeidss√łkende

DIREKTE VED √Ö ST√ėTTE V√ÖRT ARBEID √ėKONOMISK GJENNOM ENKELTGAVER ELLER VED √Ö OPPRETTE EN FAST GIVER-AVTALE

Leger Good Hope Village behandler personopplysninger du selv oppgir ved å bli fast giver, gi en enkeltgave eller opprette Min Side-bruker.

Dersom du er giver til Good Hope Village, lagrer vi din kontaktinformasjon (navn, adresse, telefonnummer, e-post samt eventuell tidligere kontaktinformasjon), samt din f√łdselsdato og ditt personnummer for √• sikre at¬†du f√•r skattefradrag¬†for dine gaver. Dersom du ikke selv har oppgitt det til oss og st√łtter oss med mer enn 500 kroner i forrige kalender√•r innhenter vi personnummeret ditt fra Evry som har konsesjon fra Sentralkontoret for folkeregistrering. P√• den m√•ten kan vi rapportere dine gaver automatisk til skattemyndighetene. Vi sletter ditt personnummer hvis du ikke har st√łttet oss p√• ca to √•r.¬†Du kan reservere deg¬†mot at vi lagrer ditt personnummer og at du f√•r¬†skattefradrag¬†ved √• ta kontakt med oss.

I tillegg til din kontaktinformasjon lagrer vi opplysninger om eventuelle faste giveravtaler du m√•tte ha med oss (for eksempel som Feltpartner), gaver du har bidratt med og kontonummer gaven er gitt fra, henvendelser vi har sendt til deg, reservasjoner og √łnsker du har rundt v√•r kommunikasjon med deg samt hva vi har blitt enige om hvis vi har snakket med deg p√• telefon.

Personopplysningene du oppgir n√•r du st√łtter oss vil vi lagre og bruke basert p√• berettiget interesse ‚Äď v√•rt √łnske om √• registrere og holde kontakten med v√•re givere og de som velger √• registrere seg i v√•re digitale l√łsninger ‚Äď eller basert p√• en fast giveravtale mellom deg og oss.

Good Hope Village lagrer ikke og¬†behandler ikke sensitive opplysninger om v√•re givere og st√łttespillere i v√•rt markeds- og innsamlingsarbeid. Vi behandler kun personopplysninger som er n√łdvendige for oppf√łlging av v√•re givere.

Opplysningene brukes til √• gi deg oppf√łlging som giver, som for eksempel ? men ikke begrenset til ? √• informere om hva din st√łtte g√•r til, fortelle om hva som skjer i felt og henvende oss til deg for √• sp√łrre om √łkonomisk st√łtte til v√•rt arbeid.

Du bestemmer hva slags informasjon og henvendelser du √łnsker. Dersom du √łnsker √• reservere deg mot brev, telefoner, e-post, SMS eller andre former for kontakt, kan du sende en epost til oss.

Det er frivillig √• oppgi personopplysninger, det er mulig √• st√łtte oss anonymt dersom du √łnsker det.

SOSIALE MEDIER

Vi får informasjon om deg gjennom sosiale medier dersom innstillingene i dine sosiale medier-kontoer tillater det. Eksempelvis Facebook, Snapchat og Twitter. Vennligst se deres personvernerklæringer og gjennomgå dine innstillinger i hver enkelt tjeneste for mer detaljer.

INFORMASJONSKAPSLER P√Ö V√ÖRE NETTSIDER

Good Hope Village samler inn opplysninger om bes√łkende p√• goodhopevillage.com. Dette gj√łr vi ved bruk av informasjonskapsler, s√•kalte cookies. Se avsnitt nedenfor for informasjon om informasjonskapsler p√• goodhopevillage.com

I den grad informasjonskapslene vi benytter også innebærer at vi behandler dine personopplysninger, vil vi basere denne behandlingen på ditt samtykke til bruk av personopplysninger og/eller en berettiget interesse.

3. Rutiner for informasjonssikkerhet og lagring

Dine personopplysninger blir lagret og behandlet i samsvar med gjeldende lovgivning. Gjennom p√•lagte og systematiske tiltak, s√łrger Good Hope Village for tilfredsstillende informasjonssikkerhet med hensyn til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet ved behandling av dine personopplysninger.

Dine personopplysninger blir kun lagret hos Good Hope Village s√• lenge det foreligger saklig behov for det, og under enhver omstendighet ikke lenger enn det som f√łlger av den til enhver tid gjeldende lovgivning. Opplysningene slettes eller anonymiseres n√•r saklig behov ikke lenger foreligger.

4. Bruk av databehandler, utlevering og konfidensialitet

Som nevnt i punkt 3, har Good Hope Village rutiner som sikrer tilfredsstillende informasjonssikkerhet med hensyn til blant annet konfidensialitet. Dine personopplysninger kan bli gjort tilgjengelige for leverand√łrer som bist√•r oss med √• oppfylle form√•let med behandlingen av personopplysningene. N√•r vi gir tredjeparter tilgang til personopplysninger p√• denne m√•ten, sikrer vi at disse tredjepartene overholder v√•re krav til behandling av personopplysninger og gjeldende lovgivning.

5. Dine rettigheter

Du har til enhver tid rett til innsyn i de opplysninger som er registrert om deg, og kan kreve retting og sletting i samsvar med gjeldende lovgivning. Dersom du √łnsker dette, kan du ta kontakt med oss.

Dersom du er en av de Good Hope Village behandler personopplysninger om, har du en rekke rettigheter:

  • Rett til informasjon:¬†Leger Good Hope Village er forpliktet til √• gi deg informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Hensikten med denne personvernerkl√¶ringen er blant annet √• oppfylle denne forpliktelsen. Dersom du har ytterligere sp√łrsm√•l, kan du kontakte oss ved √• bruke kontaktinformasjonen i punkt 7.
  • Rett til innsyn:¬†Som en registrert (den personopplysningene kan knyttes til) vil du ha rett til √• f√• bekreftet om vi behandler dine personopplysninger, og dersom det er tilfelle, til √• f√• innsyn i disse personopplysningene.
  • Rett til retting:¬†Good Hope Village er opptatt av at personopplysningene vi behandler om deg er korrekte og fullstendige. Dersom du ser personopplysningene vi behandler om deg er uriktige eller ufullstendige, kan du be oss om √• rette disse.
  • Rett til sletting:¬†Good Hope Village er forpliktet til √• slette personopplysninger som det ikke lenger er n√łdvendig √• behandle. I tillegg har du rett til √• be oss om √• slette personopplysninger i gitte situasjoner.
  • Rett til √• protestere:¬†I visse situasjoner vil du ha en rett til √• protestere p√• v√•r behandling av dine personopplysninger, for eksempel der hvor vi behandler personopplysninger basert p√• det vi mener er en berettiget interesse. Dersom du protesterer p√• en behandling vil vi m√•tte foreta en ny vurdering om vi fortsatt har tilstrekkelig grunnlag for √• behandle dine personopplysninger.
  • Rett til √• klage:¬†Du har rett til √• klage p√• v√•r behandling av dine personopplysninger til Datatilsynet. Du finner kontaktinformasjonen til Datatilsynet og mer informasjon om dine rettigheter p√•¬†www.datatilsynet.no. F√łr du eventuelt vurderer √• sende en klage til Datatilsynet oppfordrer vi deg til √• kontakte oss ved bruk av kontaktinformasjonen i punkt 7, slik at vi kan fors√łke √• h√•ndtere situasjonen internt.

Vi gj√łr oppmerksom p√• at rettighetene ikke er absolutte og at det kan v√¶re unntak som gj√łr seg gjeldende i den enkelte situasjonen. Dersom du √łnsker √• bruke dine rettigheter, kan du n√•r som helst kontakte oss ved √• bruke kontaktinformasjonen i punkt 7.¬†

6. Endringer i personvernerklæringen

Ved endringer i v√•r behandling av personopplysninger eller ved endringer i gjeldende lovgivning, kan Good Hope Village endre eller revidere denne personvernerkl√¶ringen. N√•r personvernerkl√¶ringen endres, vil den nye personvernerkl√¶ringen publiseres p√• denne siden. St√łrre endringer vil bli synliggjort, men vi anbefaler likevel at du leser personvernerkl√¶ringen jevnlig n√•r du bes√łker v√•rt nettsted.

7. Kontakt

Dersom du √łnsker mer informasjon om v√•r behandling av personopplysninger, innsyn eller endringer i opplysninger vi har lagret om deg, kan du kontakte oss.

Informasjonskapsler på Good Hope Village

HVA ER INFORMASJONSKAPSLER?

Informasjonskapsler er sm√• tekstfiler som lagres i nettleseren n√•r du bes√łker en nettside. Disse brukes vanligvis til √• gjenkjenne returnerende brukere, sikre funksjonalitet p√• nettsteder og forbedre brukeropplevelsen.

Lagring og behandling av opplysninger som samles inn ved bruk av informasjonskapsler er bare tillatt dersom brukeren har blitt informert om, og gitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. Ekomloven § 2-7b.

Ved å godta vår personvern og cookie-policy gir du samtykke til at vi kan sette informasjonskapsler i nettleseren din, i samsvar med gjeldende lovgivning.

FIRE TYPER INFORMASJONSKAPSLER

Informasjonskapsler kan deles inn i fire hovedkategorier, basert på hva de brukes til. Informasjonskapselens bruksområde påvirker også ditt personvern i ulik grad. De fire kategoriene, rangert etter i hvor stor grad de påvirker ditt personvern (minst påvirkning ? mest påvirkning), er:

  1. Strengt n√łdvendige
    Disse informasjonskapslene lar deg bevege deg rundt p√• nettstedet og bruke funksjonalitet som skjema for √• gi bidrag, registrere deg som fast giver eller p√• Min Side. De samler ikke informasjon som benyttes i markedsf√łring og husker ikke hvilke sider du har bes√łkt p√• Internett. Informasjonskapsler av denne typen slettes i det du lukker nettleseren din.
  2. Nettstedsaktivitet
    Disse informasjonskapslene gir oss grunnlag for √• forst√• hvordan du bruker v√•re nettsider, og eventuelle problemer bes√łkende opplever. De gir ogs√• informasjon om hvorvidt du har sett v√•re kampanjer p√• nett og klikket p√• v√•re annonser. Informasjonen benyttes til √• forbedre brukeropplevelsen p√• v√•re nettsteder, samt til √• optimalisere digitale markedsaktiviteter.
  3. Funksjonalitet
    Disse informasjonskapslene husker valg du har gjort p√• v√•re nettsider, slik som √• godta informasjonskapsler. De husker ogs√• om du har gjennomf√łrt en sp√łrreunders√łkelse eller hvilken variant av nettstedet du blir presentert for n√•r vi tester ulike varianter av nettstedet v√•rt. Disse informasjonskapslene sporer ikke dine bevegelser p√• andre nettsteder.
  4. M√•lretting av markedsf√łring
    Disse informasjonskapslene samler informasjon til tredjepartsakt√łrer og husker hvilke sider du har bes√łkt p√• Internett. De brukes eksempelvis til ¬ęLik¬Ľ- og ¬ęDel¬Ľ-funksjonalitet, samt m√•lrettet annonsering p√• nett. Dukker det opp annonser for ting du har unders√łkt p√• nett? Det gj√łres mulig av denne typen informasjonskapsler.

HVA SLAGS OPPLYSNINGER SAMLER VI INN VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER?

N√•r du bes√łker GoodHopeVillage.com registrerer vi anonymiserte opplysninger om din aktivitet p√• v√•re nettsider. Anonymiserte opplysninger vil si opplysninger som ikke kan spores tilbake til deg som person.

Eksempler p√• slike opplysninger er hvilke sider du bes√łker, hva du s√łker p√•, hvilken enhet og nettleser du benytter, tidspunkt for bes√łket, hvilket nettsted du kom fra og hvilke elementer du har hatt en interaksjon med p√• enkeltsider. Videre registreres din omtrentlige posisjon ved bruk av IP-adresse.

HVA ER Good Hope Village FORM√ÖL MED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER?

Vi benytter informasjon innhentet gjennom bruk av informasjonskapsler til markedsf√łring og analyser for forbedring av brukeropplevelsen. Med informasjon om bes√łkendes adferd p√• v√•rt nettsted kan markedsf√łringen tilpasses slik at den blir mest mulig relevant for den enkelte bruker.

HVILKE INFORMASJONSKAPSLER BRUKER VI P√Ö Good Hope Village?

  • Informasjonskapsler for analyseverkt√łyet Google Analytics
    • Informasjonskapslene benyttes til √• samle inn data om bes√łkendes aktivitet p√• v√•re nettsider. Eksempelvis lagres data om hvilke sider bes√łkende ser, tidspunkt for bes√łket, hvilke nettlesere og enheter som benyttes, samt hendelser som registrering av faste givere og enkeltgaver. Opplysningene benyttes til forbedring av brukervennlighet og markedsf√łring.
  • Informasjonskapsler til Facebook-markedsf√łring
    • Gjennom Facebooks annonseplattform og tilh√łrende informasjonskapsel, innhentes data om hvilke sider bes√łkende har sett p√• v√•rt nettsted, registrering av faste givere og enkeltgaver, hvordan brukere responderer p√• innlegg, sponset innhold og annonsering fra Good Hope Village p√• Facebook. Dette vil for eksempel v√¶re informasjon om klikk p√• en annonse, visning av en video samt om man eventuelt blir giver som resultat av en Facebook-annonse. Dataen benyttes til √• tilpasse og m√•lrette relevant annonsering.

DU KAN SELV BEGRENSE INFORMASJONSKAPSLER I DIN NETTLESER

De fleste nettlesere aksepterer bruk av informasjonskapsler automatisk. Du kan selv slette eksisterende informasjonskapsler og endre disse innstillingene i nettleseren din. Se hjelp-seksjonen i nettleseren du bruker eller nettleserens nettsider for mer informasjon.

en_USEnglish